Su Böreği Tarifi

OĞLUM BU BÖREĞİ ÇOK SEVİYOR UMARIM SİZİN ÇOCUKLARINIZ DA SEVER...

TARİFİ:

3  Adet Yumurta
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yeteri Kadar Un

 İç Harcı İçin
 Lor Peyniri (İsterseniz patates veya kıymada kullanabilirsiniz.)
1 Tutam Maydonoz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI:

UN,YUMURTA,TUZ VE SUYU KARIŞTIRIN VE KULAK MEMESİ KIVAMINA GELENE KADAr YOĞURUN.BU ARADA YUMURTALARDAN BİRİNİN SARISINI BÖREĞE SÜRMEK İÇİN AYIRIN.EŞİT BEZELERE HAMURUNUZU AYIRIN.BEZELERİNİZİ TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN.2LİTRE KADAR SUYU KAYNATIN.HER BEZEYİ TEKER TEKER KAYNATIN.KAYNAMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA SOĞUK SUYA ATIN VE ÇIKARIN.ARDINDAN TEPSİYE DÖŞEYİN.HARCINIZI ORTADAKİ BEZEYE KOYUN.BÖREĞİNİZİN HER KATINA ERİTTİĞİNİZ YAĞDAN SÜRÜN.BÖREĞİNİZİN ÜSTÜNÜ YUMURTANIN SARISI İLE KAPLAYIN.180 DERECEDE PİŞİRİN.AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. hazır yufka kullansak olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır yufka çok lezzetli olmuyor.Elde açmaya değer :)

      Sil