TALHA BU EZGİ İLE ÖĞRENDİ İSLAMIN ŞARTLARINI









OĞLUM BU EZGİYE BAYILIYOR








ONLARA YARADANI ANLATIN


                                                         Çocuklarımıza, “Allah’a inanma, O’nu kâinatı, anne ve babaları, arkadaşları, yeri, göğü, çiçekleri, güneşi, ayı yaratan, bütün canlıları besleyen İlâhî Varlık olarak tanıtma ve sevdirme, her an O’nunla beraber olma duygusu ve O’na karşı şükür hissi” kazandırılmalı ve bunun insan şahsiyetinin oluşup gelişmesindeki, ayrıca onu korumadaki rolü, mevzu üzerinde ehemmiyetli bir şekilde durularak anlatılmalıdır. Şöyle ki: Allah’ı tanımanın, O’na inanıp bağlanmanın ve sürekli O’nu hatırda tutmanın, insaniyetin temeli ve her türlü ahlâkî düşüşlerin önüne geçebilecek bir güç olduğu çocuğa fark ettirilmeye çalışılabilir. “Her nerede olursanız olun, O sizinle beraberdir” (57:4) âyet-i kerimesinin hayatlarındaki önemine de dikkat çekilebilir. Hayatın problemleri karşısında Kur’an-ı Kerim’in getirdiği çözüm yollarından haberdar edilerek, dengeli bir tavrın, yani orta yolda olmanın ne demek olduğu çocuklara öğretilebilir. -alıntıdır-

ÇOCUKLARIN MANEVİ EĞİTİMİ

Çocuğumuzun gelişimini takip etmek ve bilmediklerimizi öğrenmek açısından konuyla ilgili kitapları okumak önemlidir.Pedagog Ali Çankırılı'nın kitaplarını okuyorum son günlerde ve oldukça faydalı buluyorum.Örneğin manevi eğitimin öneminden bahsediyor bazı kitaplarında ve şöyle diyor: "Çocukların doğuştan din duygusuna sahip olduğunu söylüyor bir psikolog.İnsanlar sadece etten kemikten ve kandan ibaret değildir.

PEPE'NİN NİNNİ ŞARKISI

 





60-72 AYLIK ÇOCUĞUN GELİŞİMİ

60-72 AYLIK ÇOCUKLARIN BİLİŞSEL GELİŞİMİ:* Eksik insan resmini kol ve bacak çizerek tamamlar
* 10-25 parçalı yap-bozu tamamlar
* Geometrik şekilleri birleştirerek yeni şekiller oluşturur
* 6-10 nesneyi herhangi bir özelliğine göre gruplandırır
* 1’den 10'a kadar olan nesne grupları le rakamlar arasında ilişki kurar
* 1'den 10'a kadar olan nesneleri kullanarak toplama yapar
* 1'den 10'a kadar olan nesneleri kullanarak çıkartma yapar
* Yarım ve bütün olan nesneleri gösterir

ÇOCUĞUNUZLA OYNAYACAĞINIZ OYUNLAR




Beraberce herhangi bir renk seçin ve bu renkte bulduğunuz bir kutu içine koyun. Üzerine (Yiğit' in kırmızıları, yazarak okula gönderin yada evde bir yerde sergileyin. Oyunu birkaçgün sürdürün. Renk kutusunu zenginleştirmesini teşvik edin.

*Çocuğunuzla beraber birbirinin aynı olan iki resimden biri üzerinde beş farklılık yaratın. Eşinizin bu beş farkı bulmasını isteyin.

*Torbanın içine evinizdeki eşyalardan (3-5tane) koyun ve çocuğunuzun onları görmeden sadece dokunarak tanımasını sağlayın.

*Beraberce birşeyin koleksiyonunu yapmaya karar verin. Koleksiyonunuzu çevreye duyurun ve destek isteyin. Koleksiyonunuzun gelişimini görmek için fotoğrafını çekin.

*Hediyelik kağıtların üzerine çocuğunuzun isminin kalıbını çıkarın. Bunu kesin yada çocuğunuza kestirin. Bir kagğıda yapıştırarak okula gönderin yada evinizde herhangi bir yere asın.




Oğlum ile en sık oynadığımız oyun ailece sandalye kapmaca ve deve cüce oyunu.




Siz de farklı oyunlar oynuyorsanız lütfen paylaşın.

6-9 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ

Yalnız anne sütü ile beslenen ek gıdalara en erken 4 aydan sonra başlanır. 4-6 ay arasında bebek teterli kilo alıyorsa yanlız anne sütü ile beslemeye devam devam ediniz ve ek besinlere 6 aydan sonra başlayınız. Bu dönemde çocuğunuza verdiğiniz ek gıdalara anne sütünün tamamlayıcısı olduğunu unutmayınız. Ek gıdalara geçişte, özellikle katı gıdaların verilmeye başlandığı dönemde bebekler dilleri ile besinleri itebilir. Bebeklerin istem dışı yaptığı bu hareket genellikle 6 aydan sonra düzelir. Bebeğiniz ek gıdaları sevmedi diye endişelenmeyiniz. Çocukların beslenme durumu en iyi kilo alişları ile değerlendirilir. Bunun için çocuğunuzu düzenli olarak sağlık kontrollerine götürünüz.
EK BESİNLER Çocuğunuzu değişik tatlara ve kıvamlara alıştıran, ileri yaşlar için kolay yeme alışkanlığı kazandıran, besleyici değeri yüksek besimlerdir. Bu dönemde verilecek ek besinler, meyve püresi, sebze püresi, muhallebi, yoğurt, peynir, reçel, bisküvi, ekmek, yumurta gibi yiyecekleri içerir.
Ek besinler kaşıkla veya bardakla az miktarda başlanarak verilir, daha sonra öğün haline getirilir. Yeni deneyeceğiniz yiyecekleri çocuk aç iken alışık olduğu yiyeceklerden önce veriniz. Ek besinlerin hepsine aynı hafta başlamayınız. Yeni besinleri en az birer hafta aralıklarla çocuğunuzun beslenme programına ekleyiniz. Yeni verilecek yiyeceklerin alerji yapıp yapmadığına dikkat ediniz. Şüphelenilen gıda çocuğa verilmediği zaman belirtilerin geçip geçmediğini kontrol ediniz. Bebeğinize şekere veya reçele batırılmış yalancı meme vermeyiniz. Çocuğunuzun hoşlanmadığı önemli yiyecekleri 2-3 haftalık aralıklarla zaman zaman tekrar vermeyi deneyiniz. Bebeğinize vereceğiniz tüm yiyeceklerin temiz ve taze pişmiş olmasına dikkt ediniz. Ek gıdalara başladıktan sonra öğün aralarında bebeğinize su verebilirsiniz. 18. ayın sonuna kadar kaynatılmış su içiriniz.
Meyve suyu ve püresi
Elma, şeftali, üzüm, mandalina gibi meyvaların sular, tercihen püreleri 1 – 2 tatlı kaşığından başlanarak verilir ve yaval yavaş arttırılır. Hazırlanışı: Çocuğa ilk verilecek meyva mevsimine ğöre elma ve şeftalidir. Meyvalar iyice yıkanır, kabukları soyulur, cam rendede rendelenir. Günde bir veya iki kez öğün aralarında olmak üzere yarım muz veya orta büyüklükte bir meyva verilebilir. Meyva suyu ve pürelerine şeker eklenmemelidir. Meyva püreleri yoğur ile karıştırılarak bir öğün olarak verilebilir.
Muhallebi: Bebeğiniz 4 – 6 aylıkta başlanır. Genellikle akşam öğünü olarak 18:00- 20:00 saatleri arasında verilir. Muhallebi pastörüze süt yada hazır mamalarla hazırlanabilir. Hazırlanışı: 1 su bardağı pastörüze inek sütü, yaklaşık 3 tatlı kaşığı pirinç unu, 2 tatlı kaşığı şeker ile yapılır.pirinç unu soğuk sütün bir kısmı ile iyice ezilir. Kalan süt eklenşr ve karıştırılarak pişirilir. İnmeye yakın şeker ilave edilir.
Hazır mama (formül süt) ile hazırlanışı:
1 su bardağı su ve yaklaşık 3 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak su muhallebisi yapılır. Ateşten indirilir, hafif soğuduktan sonra 6 ölçek hazır mama toz halinde katılır. Gerekirse tel süzgeçten geçirilir.
Sebze çorbası ve püresi
5-6 aylarda muhallebiye başladıktan 1-2 hafta sonra ancak iyi kilo alan bebeklerde muhallebiden önce genellikle öğle öğününde, 1-2 tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılarak verilir.
1. hafta (sebze çorbası): 4 su bardağı su, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç konarak 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencerede pişireceksiniz 1 su bardağı su ile 15 dakika pişirmek yeterlidir. Tel süzgeç veya blenderden geçilir. Bu sulu çorba önce yarım çay bardağı ile başlanır, çocuğun isteğine göre yavaş yavaş arttırılarak verilir. Doyacak miktarda yiyebilene dek öğünler anne sütü ile tamamlanır.
2. hafta(basit sebze püresi): Yukarıdaki gibi daha az su ile ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı konarak pişirilir. Hauvçlar patetesler tamamiyle ezilerek püre haline getirilir.
3. hafta (karışık sebze püresi): Mevsim sebzeleri eklenerek içerik zenginleştirilir. Küçük kaplarda 1-2 gün buzdolabında saklanabilir. Ancak yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, maydonoz, pazı vb.) günlük ilave edilmelidir. Yeşil yapraklı sebzeleri içeren çorbalar birkereden fazla ısıtılmamalıdır. Bebek 6-7 aylık olunca hazırlanan sebze püresine tepeleme bir çorba kaşığı kıyma (3 kez çekilmiş) eklenenebilir.
YOĞURT Genellikle ikindi öğününün ek gıdası olan yoğurt, muhallebi yerine de verilebilir. Hazırlanışı: Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (40 c) kadar soğutulur. Bir litre süte, 1-2 çorba kaşığı süt içinde sulandırılmış bir çorba kaşığı yoğurt maya olarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeksizin sıcak bir yerde 4 saat bekletilir.
Kahvaltı Çocuk yukarıdaki besinlere alıştıktan sonra kahvaltıya başlanır. Hazırlanışı: Hazır mama (formül süt) veye pastörize inek sütü, peynir, reçel yada pekmez ile hazırlanır. Tuzu çıkarılmış peynir ve reçel süt içinde ezilir ve karışıma ekmek içi katılır. Önce 1-2 tatlı kaşığı olarak başlanır ve giderek arttırılır. Bir yaşından önce bal verilmemelidir. Kahvaltıya arzu edilirse 1 çay kaşığı tereyağı eklenebilir. Kavaltı yarım ince dilim ekmek yerine 2-3 bisküvi ilede hazırlanabilir.
YUMURTA Katı pişmiş bir yumurta sarısı çocuk kahvaltıya aliştırdıktan sonra (8. ayda) 1 çay kaşığı olarak beslenme programına eklenir, yavaş yavaş miktarı arttırılır. Bir hafta sonunda bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir.yumurta sarısı, alıştırma süresinde katı daha sonra kayısı kıvamına verilebilir. Alerjisi olmayan çocuklara yumurtanın beyazıda verilir.
ET 7-8 aylarda tepeleme çorba kaşığı pişmiş kıyma veya orta boy ince bir biftek veya derisiz tavuk parçası sebze püresi hazırlanırken içine eklenir.
TAHILLI ÇORBALAR Çocuğa değişik tatları öğretmek açısından 8. mercimek, yoğurt yayla, acısız tarhana çorbaları verilebilir.
Köfte: Baharatsız olarak hazırlanmış ızgara köfte veya terbiyeli sebzeli köfteler 8. ayda verilebilir. Pilav, makarna ve dolmalar: 8. aydan sonra bebeklerin hareketleri artar. Kalori ihtiyaçlarını karşılamak için 8. aydan sonra pilav, makarna verilebilir. Sebze püresi yerine dolma verilebilir.
BALIK(kılçıksız) 8. ayda öğle öğünlerinde püre şeklinde et yerine değiştirilerek verilebilir.
KARACİĞER 8. ayda öğle öğünlerinde et ile değiştirilerek 15 günde birkez olmak üzere verilebilir. Hazırlanışı: Kuzu, koyun veya dana ciğeri kullanılır. Karaciğer az tuzlu suda haşlanır zarı çıkarılır ve püre şeklinde sebze püresinin içine eklenir.

9-12 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ

Bu aylarda bebeğin kahvaltısına bir çay kaşığı bal, bir çay kaşığı tereyağı, ince bir dilim ekmek ekleyebilirsiniz.
Öğünün biri sebze püresi olarak planlanır. Bu öğünün içine bir tatlı kaşığı haşlanmış karaciğer rendesi yada bir köfte koyunuz.
Sebze püresi öğününde normal ev yemekleri ezilerek verilebilir. Sebze püresi öğününde et vermek önemlidir. Çünkü verdiğiniz karaciğer, taze dana veya kuzu eti bebeğe protein ve demir sağlar.
Diğer öğünler 6-9 aylık öğünler gibi verilebilir.
Dokuz aylık bebek için beslenme şeması
08.00(Kahvaltı) : Anne sütü veya inek sütü veya mama(150ml) + Bir yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı reçel ya da pekmez + 3-4 bisküvi veya 1/2 dilim ekmek
12.00 : 1 adet kabak dolma + Yarım kase yoğurt (100 ml)
veya 2-3 yemek kaşığı (1 kepçe) sebzeli-nohutlu köfte
veya 2-3 yemek kaşığı (1 kepçe) kıymalı patates+1/2-1 dilim ekmek
17.00: 1 kase yoğurt(150-200 ml) + 1 küçük (elma, şeftali) meyve püresi 21.00: 1 kâse pirinç unu muhallebisi (200 ml) veya 1 kâse tarhana çorbası
Şunlara dikkat ediniz:
Bebeğiniz iyice acıkmasına rağmen kaşık mamasını reddediyorsa az miktarda emzirdikten sonra tekrar kaşık mamasını deneyin.
Bebeğin yeni tatlara alışması zaman alabilir. Katı gıdaları biberon ile vermeyiniz. Bebeklerinizi oturtarak besleyiniz.
TV karşısında yemek yedirmeyiniz.
Zorla beslemeye çalışmayın.
Mamasını yedirirken onunla konuşunuz.
Bazı gıdaların tatlarına alışması için her gıdayı 10 kez denemeniz gerekir.
Bebekler 9-10 aylık olduklarında kendi kendilerine yemeye özendirilmeli, kısa süre için de olsa diğer aile bireyleri ile sofraya oturtulmalı ve ev yapımı besinlere alıştırılmaya başlanmalıdır.
Baklagiller, ucuz ve iyi bir protein kaynağı olmalarına karşın bol miktarda fitat içerdikleri için proteinden yararlanım azalmaktadır. Pişirmekle kaybolmayan fitatları ortamdan uzaklaştırmak için baklagilleri pişirmeden önce bir süre su içinde bekletmek yararlı olmaktadır.
Dokuzuncu aydan sonra yemekler, erişkin yemeği kıvamında olmalı ve unlu besinler (kek, bisküvi, ekmek, vb) günde, 3-4 öğünün içeriğinde bulunmalıdır.

BEBEĞİNİZ İÇİN TARİFLER

Bebek için kahvaltı hazırlamak bazen oldukça zor olabiliyor, bebekler ilk başlarda herşeyi bulamaç olarak yedikleri için genelde bir çok anne birkaç bebe bisküvisini ıslatıp içine kahavaltılık malzemeleri katıp bebeğine yediriyor.
Bebeklerimiz ek gıda almaya hazır oldukları zaman hemen kahvaltı da vermeye çalışıyoruz, bebekler için en uygun zaman 7.ay civarı bence. Çünkü bebeğiniz 6. ayda yeni tatları deneyerek bir alışma süresinden geçiyor, bu yüzden bebeğin ek gıdalara alışmasını beklemek daha iyi. Biz bebeklerimize klasik Türk kahvaltısına benzer tarifler hazırlıyoruz genelde peynir , yumurta .. Oysa ki meyveli müsli ya da tahıllar da bebek için uygun kahvaltı alternatifleri, ayrıca tahıllar vitamin deposu ve bebek beslenmesi için oldukça da önemli. Ara ara değişik bebek kahvaltı tariflerini denemek te yarar var.
Ben yulaf, tam pirinç (kahverengi) mısır unu, organik olursa daha iyi, bunları un haline getirip su ile pişiriyordum,( bazen elma suyu ve suyu karıştırarak yada önceden pişirdiğim kuru kayısının suyunu kullanarak lapa hazırlıyordum ) Kahvaltıyı çeşitlendirmek mümkün, aşağıda ki tarifler işinize yarayabilir, denemekte fayda var.

Meyveli tost (9 Aylık Bebek İçin)1 ezilmiş olgun muz
75 mililitre süt ,anne sütü ya da formul süt
çok az tarçın
1 dilim tam buğday ekmeği
Ekmek hariç bütün malzemeyi iyice ezin, ekmeği bu karışıma bulayıp az bir tereyağ eritilmiş tavada pişirin.
Not: bebeğiniz 9 aydan küçükse de yiyebilir sadece çok küçük parçalar halinde vermelisiniz.

Yulaflı ve meyveli bebek kahvaltısı2 yemek kaşığı yulaf
4 yemek kaşığı elma suyu (evyapımı)
2 yemek kaşığı su
1 küçük elma
1 küçük armut
2 erik
Elma suyu ile suyu karıştırın ve bir tencere de kaynatın. Kaynamaya başlayınca yulafı ilave edip 5 dakika pişirin ,suyu az ise biraz daha ilave edebilirsiniz. Doğranmış meyveleri ilave edin ve ateşten alın.

1-2 YAŞ ARASI BESLENME

Bu yaşta çocukların hareketleri artarken , iştahları biraz azalır çünkü büyüme hızları yavaşlar. İlk yıl ayda ortalama 500-1kg kilo alımı bu dönemde daha yavaş olur ve ayda 250-400 gr a kadar düşer. Bu yaşta çocukların 5 temel besin grubundan çeşitlilik ilkesi gözetilerek farklı besinleri yeteri kadar tüketmesi gerekir. Bu besin grupları ; süt grubu, ekmek ve tahıl grubu, sebze-meyve grubu, et grubu ve yağ grubudur.
Su içme alışkanlığı bu dönemde kazandırılmalıdır.
Bulamaç şeklinde besinleri vermekten kaçının aksi halde besinleri tek olarak istemeyecek ve besin seçecektir.
Kalsiyum ihtiyacı: Günlük olarak bir dilim beyaz peynir ve 300-400 gr süt yoğurt tüketimi günlük gereksinimlerini karşılayacaktır. Çocuğunuzun sütü sevmesi sürekli süt içirmenizi gerektirmez, günde 1 lt kadar süt içen çocuklar vardır ve özellikle anemi ve dengesiz beslenmeye bağlı sağlık sorunları riski altındadırlar.
D vitamini: D vitaminin besinlerle yeteri kadar karşılanamaması özellikle kışın güneşten yararlanamama d vitamininin ek olarak verilmesini gerektirir.
Demir: Günlük demir ihtiyacı et grubu besinlerden karşılanır, emilimini arttırabilmek için ise mutlaka C vitamini içeren sebze veya meyvelerle birlikte verilmesi önerilir.
1-2 Yaş çocuklar için örnek menü
Kahvaltı: 1 bardak süt (150ml)
1 yumurta veya bir dilim peynir
1-2 tatlı kaşığı reçel veya pekmez
2-3 zeytin
1 dilim ekmek
Domates veya meyve
Ara Öğün: 1 meyve
Öğle Yemeği: 3-4 Yemek kaşığı kıymalı sebze yemeği
1-2 kaşık pilav veya makarna
2-3 kaşık yoğurt
İkindi: 1 kase yoğurt
1 küçük meyve veya 2-3 adet bisküvi
(ara sıra bu öğünde dondurma verilebilir)
Akşam: 1-2 Adet ızgara köfte
1 kase çorba veya 1-2 dilim ekmek
Salata
Gece: Anne sütü (alıyorsa)
1 Küçük meyve ve 1-2 bisküvi

Bebeğiniz için bir ninni


AİLE TOPLANTILARI

Ailenin sadece yemek masasında bir araya geldiği günümüzde aile toplantıları yapmak son derece önemlidir.Aile toplantıları ailedeki bireyleri kendilerini ilgilendiren konularda cesaretlendirir ve güven ortamı sağlar.
Ailede görüşleri sorulmayan ,istekleri reddedilen çocuklar başka ortamlarda pısırık,çekingen ve isteksiz olurlar.
Çocuklarınızın sorumluluk kazanması açısından da toplantılar ömemlidir.Herkes bir konu hakkında üzerine düşen vazifeyi yapmaya çalışacaktır.Örneğin ev işlerinde görev paylaşımı yapılacaktır.Çocuğunuzun yaşına uygun görevler düşünülebilir.Dört yaşındaki oğlumun görevlerinden bir kaçı oyuncaklarını toplamak,giysi dolabını düzenli tutmak ...

Alenin bir araya gelmesi çocuğunuza sevginizi ve ilginizi göstermek amacıyla bir fırsat doğuracaktır ve iletişiminizi arttıracaktır.

3 YAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ

Bu dönem oyun çağıdır ikili üçlü oyunlar başlar.Hayal gücü kuvvetlidir. olmamış seyleri olmuş gibi anlatabilir.Benliği gelişmeye başlar.Kız çocuklar anneye özenir.Onları taklit eder. Erkek çocuklar babaya özenir ve babayı taklit eder.
Adını soyadını ve yaşını söyler.Neden? Nasıl? gibi sorular sorar.Paylaşma duygusu gelişir.

0-3 YAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ


0- 1ayda başını kontrol etme çabasındadır.4.haftadan itibaren başını tutabilir.
0-4 ay başını dik tutabilir.Kısa bir süre destek vererek oturabilir.Çevresinde olup bitenlere tepki vermeye başlar.
4-10.ay sırt üstü yatarken yan yatmaya başlar.8.ayda emeklemeye başlar.Katı mamaları  5.aydan itibaren yemeye başlar.6. aydan itibaren tanıdık ve yabancıları ayırt eder.
10-12ay yardımsız ayağa kalkabilir.Yabancılardan çekinir.Kahkaha ile gülebilir.Erken yürüme de görülebilir.Amaç sonuç bağlantısı kurabilir.

12-18 ay çocuğunun  gelişim özellikleri. Koklama ,tatma,dokunma duyuları ile öğrenir.Her şeyi arştırır ve karıştırır.Merak duygusu ön plandadır.Bu yaştaki çocuklarla parmak oyunu yada tekraralama oyunları oynanabilir.

18 ay 24 ay çocukların gelişim özellikleri:Sandalyeye oturabilir.Kaşığını doğru tutar ve ağzına götürebilir.Gözünü,ağzını ,burnunu gösterebilir.Utanma,korku,beğenme duygularını belli eder.Kişi ve nesneleri paylaşmak istemez.


ONUN İSMİNİ SÖYLERKEN YÜREĞİM TİTRİYOR

Şükürler olsun  rabbime oğlum Talhayı bana verdiği için.Belki de her an şükretmeliyiz bunun için.Sorarım sizlere dünya nimetleri arasında sizi en çok ne mutlu ediyor?Duyar gibiyim küçüğüm,kuzum,evladım,miniğim,yavrum dediğinizi ben de diyorum ki Talham.
Ben onu canımdan öte can diye seviyorum.o da beni "oy canımsın"diyerek...
Mutluluk vesilemiz oğluma her gün yeni şeyler öğretmek,onunla vakit geçirmek bana huzur veriyor.Hayırlısıyla onu yetiştirebilirsem görevimi tamamlamış olacağım.
Çocuğumuz bize Allahın emanetidir.İlahi bu emanete de sahip çıkmalı onu korumalıyız.
Herkese evladı ile  uzun ömürler ve mutluluklar diliyorum.

ANNE VE BABA OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ

Gözümüzün nuru gönlümüzün küçük sultanı yavrularımızı büyütmek fedakarlık ,sorumluluk ve sabır isteyen önemli bir görevdir.Onları büyütmek ,beslemek belki de görevimizin küçük bir parçası.Onları ahlaklı bir şekilde yetiştirirsek zannediyorum görevimizin büyük bir kısmını tamamlamış oluruz.Atalarımızın söylediği gibi evlat hayırlıysa neyleyim malı,evlat hayırsızsa neyleyim malı.Yavrularımıza saygıyı, dürüstlüğü, çalışkanlığı, sorumluluğu velhasıl erdemli olmayı öğretirsek öncelikle çocuğumuz sonra da bizler mutlu oluruz.

Çocuklarımız Değerlidir!

Çocuklarımız  fani dünyada bize sunulan en büyük hediyedir.Hal böyle olunca onu eğitmek de büyük bir sorumluluk ister.
Evladınızı en iyi şekilde yetiştirmek istiyorsanız onu önemsediğinizi hissettirmelisiniz.
Ona güven duyduğunuzu belirtmeli ve en önemlisi onu SEVDİĞİNİZİ  söylemelisiniz.

Değerli Anne ve Bababalar...

DEĞERLİ ANNE VE BABALAR,
Çocuğunuzun dil gelişimi açısından dil gelişimi çok önemlidir.Çevresiyle iletişime geçen hayal kuran ,güzel konuşan çocuklarınız olsun istiyorsanız kitap okumayı ihmal etmeyin.